İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİMİZ ŞİRVAN BAKIR MADENİ TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

Siirt ETİ Bakır Madeni Teknik Gezisi

Teorik açıdan zengin içeriğe sahip olan Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencilerinin derslerine uygulama etkinlikleri kapsamında destek sağlamak, öğrencilere saha uygulama deneyimleri kazandırmak amacı ile 11.10.2024 tarihinde Siirt ETİ Bakır Madenine düzenlenen teknik gezide işletme müdürü Olcay KOTİLOĞLU ETİ Bakır Madeni çalışmaları hakkında bölüm hocalarına ve öğrencilerine bilgilendirmede bulundu.

Maden Arama Kurtarma uygulamaları hakkında öğrencilerimize bilgilerini aktaran Baş Mühendis Metin YAVUZ Acil durumlar, bakır madeni çalışmaları, kişisel koruyucu kıyafetler ile arama kurtarma çalışmalarından bahsetti.

Kapalı devre solunum sistemleri, kurtarma sistemleri, egzozlar, fan sistemleri, atık barajı, misafirhane, mekanik atölye ve iş makinaları ile tahlisiye/kurtarma odası, saha ve uygulamalar hakkında genel bilgilendirme yaparak saha gezisinde öncülük eden yer altı ve birim amiri olan A sınıfı iş güvenliği uzmanı Ali TAŞTAN ile B sınıfı iş güvenliği uzmanı Ceren AMİL tarafından Maden Arama Kurtarma odasında yer alan ekipmanlar ve görevlerinden bahsedildi.

Teknik geziye öğrencilerimizle birlikte Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Dr. Hüsnü KOÇ, Dr. Öğr. Üyesi Metin KERTMEN ve Öğr. Gör. İsmail AKŞİT katılım sağladılar. Bölüm başkanı Prof. Dr. Hüsnü KOÇ tarafından İSG bölümü ve öğrencileri adına katkılarından dolayı işletme müdürü Olcay KUTİLOĞLU, Baş Mühendis Metin YAVUZ, A sınıfı iş güvenliği uzmanı Ali TAŞTAN ile B sınıfı iş güvenliği uzmanı Ceren AMİL ve Siirt ETİ Bakır Maden A:Ş.’ye teşekkür etti.

 

VEYSİ EVİN (0484) 212-1111 / 4044
Sağlık Bilimleri Fakültesi
17.10.2024