PEDAGOJİK FORMASYON DERS KAYIT DUYURUSU

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE

Öğrenim Sırasında Alınacak Pedagojik Formasyon

Uygulama İlkeleri

-Pedagojik formasyon dersi almak isteyen öğrencilerimiz 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında öğrenci otomasyon sistemi üzerinden ders kayıt işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

-Pedagojik Formasyon dersi almak isteyen 2,3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz isteğe bağlı (seçmeli ders) olarak alabilirler.

-2023-2024 yılına mahsus olmak üzere 4. sınıf öğrencileri GÜZ VE BAHAR dönemlerindeki Formasyon derslerini alacaktır.2 ve 3. sınıf öğrencileri kendi döneminde derslerini alacaktır. Döneminde ve zamanında eksik ders alan öğrenciler daha sonra ders verilmeyecektir. Tüm sorumluluk öğrencilerdedir. (Ders Tablosu ve Ders Programı aşağıda belirtilmiştir.)

- 4. Sınıfa gelecek ve 4. Sınıfta olan öğrencilerimizin (özel öğretim yöntemleri ve öğretmenlik uygulaması dersi gibi uygulamalı dersleri yüz yüze ve öğretmenlik uygulaması MEB karşılayacaktır. ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI dersi alacak öğrenci kontenjanı 6 kişi alınacaktır. 6 kişinin dışında kalan öğrenciler bu dersi alamayacaktır. (Kontenjan belirlenmesinde öğrencinin ilgili döneme kadar aldığı tüm derslerden oluşan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) dikkate alınacaktır, AGNO eşit olan öğrencilerde YKS yerleşme puanı yüksek olana öncelik verilecektir.)

- 4. sınıf öğrencisi olup, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI dersi alacak öğrencilerin bir dilekçe ve transkript (e-Devletten çıktı alarak) Pedagojik Formasyon danışmanı Arş. Gör. Gülsüm TIKAÇ’ a vermesi gerekir.(Dilekçe vermeyen öğrenciler yapılacak ders kontenjan değerlendirmesinde herhangi bir şekilde alınmayacaktır. Sadece dilekçe veren öğrenciler değerlendirmeye alınacaktır. Tüm sorumluluk öğrencilerdedir.)(

- Son sınıf öğrencisi olup, dönemlerden pedagojik formasyon derslerini seçmeli ders olarak alanlardan kayıtlı olduğu programın mezuniyet için gerekli tüm şartlarını yerine getiren mezun aşamasına gelmiş ancak başarısız olduğu isteğe bağlı seçmeli pedagojik formasyon dersleri nedeni ile mezun olamayan öğrencilerin yazılı olarak talepleri halinde başarısız oldukları pedagojik formasyon dersleri ders kaydından çıkarılarak mezun edileceklerdir.

2023-2024 Güz Dönemi Pedagojik Formasyon Alınacak Dersler

2.Sınıf Öğrenciler