Şartlı Geçilen Dersler Yönetmelik Değişikliği ve Uygulaması

13 Mayıs 2024 tarih ve 32545 sayılı Resmî Gazetede ilan edilen Siirt Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince 2023-2024 öğretim yılı bahar döneminden geçerli olmak üzere;

a)      Bir dersten AA, AB, BA, BB, BC, CB, CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılır. Ayrıca bir yarıyıla ait not ortalaması en az 2,00 olan öğrenciler o yarıyılda CD, DC ve DD harf notu aldıkları derslerden de başarılı sayılır.

b)      Bir dersten FF harf notunu alan öğrenciler o dersten başarısız sayılır. Bir yarıyıla ait not ortalaması en az 2,00 olmayan öğrenciler o yarıyılda CD, DC ve DD harf notu aldıkları derslerden başarısız sayılır ve bu dersleri verildikleri ilk yarıyılda tekrar eder.

Yayımlanan söz konusu yönetmelik değişikliğinin uygulanmasında aşağıdaki esaslar uygulanacaktır.

1.      2023-2024 öğretim yılı bahar dönemi not ortalaması 2.0’ın altında olan öğrencilerin CD, DC ve DD notlu dersleri için sistem tarafından otomatik olarak bütünleme sınavı tanımlanacaktır.

2.      2023-2024 öğretim yılı bahar dönemi not ortalaması 2.0 ve üzeri olup CD, DC ve DD notlu derslerinin notlarını yükseltmek amacıyla bütünleme sınavına girmek isteyen öğrenciler dilekçe ile bütünleme sınavına girebileceklerdir.

·         Dilekçe, Fakültemizin öğrenci işleri ofisine elden teslim edilmelidir.

3.      Not yükseltmek amacıyla bütünleme sınavına girecek öğrencilerin bütünleme sınav sonucunda aldıkları not geçerli olacak olup, bu not sisteme işlenecektir.

Son Başvuru Tarihi: 24.06.2024

+ Ek