Sağlık Bilimleri Fakültesi 2023 Yılı Çift Anadal Başvuru İşlemleri (Güncel)

Sağlık Bilimleri Fakültesi 2023 Yılı Çift Anadal Başvuru İşlemleri

Çift anadal programına başvuracak öğrencilerin ekte yer alan başvuru dilekçesini ,  %20 ye girildiğine dair belge , Transkript ve  ÖSYM Sonuç Belgesiyle birlikte en geç 1-26.08.2023 tarihleri arasında dilekçelerini mail yoluyla sbf@siirt.edu.tr  mail adresine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Not: Belirtilen tarih dışında gelen dilekçeler olursa kabul edilmeyecektir.

İş Akış Sürecine İlişkin Bilgiler

ÇİFT ANADAL SON BAŞVURU TARİHİ

1-26.08.2023

BAŞVURULARIN BÖLÜM BAŞKANLIKLARINCA DEĞERLENDİRİLMESİ

29.08.2023-02.09.2023

SONUÇLARIN İLANI

09.09.2023

ÇİFT ANADAL KAYIT TARİHLERİ

12.09.2023-16.09.2023

ÇİFT ANADAL DERS KAYIT TARİHLERİ

19.09.2023-23.09.2023

Çift Anadal Programları Listesi

ANADAL PROGRAMI

ÇİFT ANADAL YAPILACAK PROGRAM

Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Hemşirelik Programı

Not: Fakültemiz Hemşirelik Programı öğrencileri Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Programına başvuru yapmak için Eğitim Fakültesinin çift anadal programına başvuru yapacaklardır

Çift Anadal Programının Adı

Sınıf

Kontenjan

2.sınıf

10

3.sınıf

10

Toplam

20

Kontenjanların belirlenmesi: Çift anadal/yandal programına kabul edilecek yıllık toplam öğrenci sayısı, o programın o yıl birinci sınıf, birinci dönemine kayıt yaptıran öğrenci sayısının %20’sinden az olamaz.

Çift Anadal Program Koordinatör Listesi

Çift Anadal Programı

Koordinatör

Sağlık Bilimler  Fakültesi

Öğr. Gör. RUKEN ZEYNEP AYDIN OK

Başvuru Esasları

Çift Anadal programlarına aşağıda belirtilen genel şartları taşıyan öğrenciler başvurabilirler.

1.      Alttan dersi olmamak

2.      En erken 3. Yarıyıl, en geç 5. Yarıyılda okuyor olmak ( belirtilen yarıyıllar 2. Sınıfın ilk dönemi ile 3. Sınıfın ilk dönemini kapsamaktadır.)

3.      4.00 üzerinden en az 2,75 not ortalamasına sahip olmak

4.      Kendi sınıfında ilk %20’lik başarı dilimine girmiş olmak veya Üniversiteye yerleştiği yılda çift anadal programının puan türünden taban puanına eşit veya daha yüksek puan almış olmak. 2,75 ortalamaya sahip olduğu halde kendi sınıfında %20’lik başarı dilimine giremeyen öğrenciler çift anadal programına başvuramazlar.

5.      Birden fazla çift anadal programına başvuru yapılamaz.

6.      Başvurular Fakülte Yönetim Kurulu tarafından, Siirt Üniversitesi Çift Anadal ve Yandal Programları Yönergesinde belirtilen esaslar çerçevesinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır.

7.      Bunun yanı  sıra yönetmeliğe eklenen “Ek cümle: RG-21/12/2019-30985”   maddesinde “Başarı sıralaması şartı aranan programlarda çift anadal yapmak isteyen öğrencinin, bu Yönetmelikte belirlenen diğer şartların yanı sıra kayıt olduğu yıldaki ilgili programın Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen başarı sıralaması şartını sağlamış olması gerekir.”  Sözgelimi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programında okuyan bir öğrencinin sınıf öğretmenli çift anadal programına kabul edilmesi için sınava girmiş olduğu yıldaki Eşit Ağırlık (EA) başarı sıralamasının ilk 300 binin (X ≤ 300.000) içerisinde olması gerekir.

Ders Kaydı ve Danışmanlık

Çift anadal programına yerleşen öğrenciler için çift anadal diploma programında alacağı derslerin kayıtlarını yapmak üzere takvimde belirtilen tarihlerde ders kaydı açılacak ve aşağıdaki esaslara göre ders kaydı yapılacaktır.

1.      Çift anadal diploma programından alınacak derslerin anadal haftalık ders programıyla çakışmayacak şekilde seçilmesi esastır.

2.      Ders çakışmalarını önlemek amacıyla anadal programındaki ders kaydı kesinlikle değiştirilmez.

+ Ek
25.7.2023